فرم درخواست مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(ضروری)
نوع درخواست

album-art

آشنایی کامل با اخذ دفاتر پلمپ

00:00

اخذ دفاتر پلمپ یک امر ضروری بوده که تمامی شرکت ها برای اعلام نمودن درآمد و هزینه های خود به آن نیاز دارند. از آنجایی که تمام صفحات این دفترها توسط اداره مالیات و موسسه ثبت شرکت ها پلمپ می گردد آن ها را دفاتر پلمپ نامگذاری کرده اند. مطابق با قوانین مالیاتی کشور تمامی شرکت ها موظف هستند با توجه به کارکرد خود این دفاتر را تکمیل کرده و آن ها را ارائه نمایند. توجه داشته باشید که عدم ارائه این دفاتر موجب علی الراس شدن موسسه و شرکت می شود. بنابراین حتی زمانی که شرکت ها فعالیتی ندارند هم باید این دفاتر را به صورت سفید و خالی به بخش دارایی شرکت ارائه کنند. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با راهنمای اخذ دفاتر پلمپ، مراحل و روند درخواست آن به طور کامل آشنا کنیم.

اخذ دفاتر پلمپ

اخذ دفاتر پلمپ پس از ثبت شرکت ها یک امر ضروری بوده که برای شفاف سازی درآمد و فعالیت و همچنین پیشگیری از جرایم مالیاتی انجام می شود. به طور کلی برای اینکه شرکت با مشکل مواجه نشود باید در سریع ترین زمان ممکن نسبت به اخذ دفاتر پلمپ اقدام نمایند. بنابراین شرکت ها باید تمامی صورتحساب های مالی را تهیه نموده و آن را به اداره ثبت شرکت ها ارائه دهند. در صورت عدم فعالیت نیز باید این موضوع را با ارائه دفاتر پلمپ خالی اعلام نمایند.

یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به ضرورت گرفتن دفاتر پلمپ شده است، بایگانی پرونده های مرتبط با اداره مالیات و پرونده های شرکتی می باشد. دفتر روزنامه و کل از جمله دفاتری هستند که افراد باید نسبت به آن ها مطلع باشند. دفتر روزنامه به ارزیابی سود و زیان روزانه شرکت می پردازد و درآمد آن را در طول روز مشخص می کند. دفتر کل نیز به بررسی هفتگی سود و زیان پرداخته و درآمد هفتگی شرکت را مورد ارزیابی قرار می دهد.

مراحل دفاتر پلمپ

برای اخذ دفاتر پلمپ در ابتدا باید مراحل آن را به خوبی بشناسید و مدارک لازم برای دفاتر پلمپ را تکمیل نمایید. فراموش نکنید که حتی در صورت انحلال شرکت نیز باید این مراحل را به درستی طی کرد و دفاتر پلمپ را به اداره مالیات ارائه نمود. از جمله مدارک ضروری برای اخذ دفاتر پلمپ عبارتند از:

• اشخاص حقیقی

  • کارت ملی متقاضی دفاتر پلمپ
  • کپی پروانه کسب و یا مجوز کسب و کار

• اشخاص حقوقی

  • کارت ملی متقاضی و مدیرعامل شرکت
  • در صورتی که شرکت در زمان فعالیت خود تغییراتی ایجاد نموده است باید کپی مدارک مربوط به این تغییرات را نیز ارائه دهد.
  • یک نسخه کپی از روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی مربوط به تاسیس شرکت در آن چاپ شده است.
  • وکالتنامه مربوط به نماینده شرکت

به طور کلی برای اخذ دفاتر پلمپ در ابتدا باید مدارک و اسناد مربوطه را اسکن نمایید و فایل آن ها را ذخیره کنید. سپس به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه نموده و گزینه "پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی" را انتخاب کنید. پس از آن فرم مربوط به اظهارنامه پلمپ دفاتر را انتخاب نموده و آن را تکمیل کنید. در نهایت مدارک مربوطه را در سامانه بارگذاری نمایید و درخواست خود را ثبت کنید.

آموزش پلمپ دفاتر

برای درخواست پلمپ دفاتر در سال 1403 باید مراحل متعددی را طی نمود که این مراحل عبارتند از:

  • مرحله 1:

وارد سایت http://irsherkat.ssaa.ir شوید و بخش مربوط به پلمپ دفاتر تجاری را انتخاب نمایید. اطلاعات درخواست شده را به طور کامل و صحیح وارد کنید.

  • مرحله 2:

در این مرحله پیام ثبت اطلاعات شما برایتان ارسال می شود. پس از دریافت پیام اطلاعات سال های مالی خود را در سامانه بارگذاری کنید. فراموش نکنید که درخواست شما با توجه به این اطلاعات رسیدگی می شود.

  • مرحله 3:

در این مرحله درخواست پلمپ دفاتر را به همراه آدرس و نشانی جهت ارسال دفاتر ثبت نمایید. سپس اطلاعات و درخواست شما مورد بررسی کارشناسان قرار می گیرد و یک کد پیگیری به شما داده می شود.

  • مرحله 4:

در ادامه اطلاعات مربوط به شخص حقوقی، اعضای هیات مدیره و اطلاعات مربوط به شرکت را به طور کامل و دقیق وارد کنید. هنگام وارد کردن اطلاعات توجه داشته باشید که تمام اطلاعات درخواست شده دقیق و درست هستند. هرگونه نقص و اشتباه در اطلاعات می تواند منجر به رد شدن درخواست شما شود. این موضوع می تواند به طور مستقیم منجر به تاخیر در ارسال دفاتر پلمپ شود.

  • مرحله 5:

نوع دفاتر، تعداد برگ ها و جلد آن ها را مشخص نمایید. سپس مدارک و اظهارنامه مربوط به پلمپ دفاتر را در سایت تعیین کنید. ثبت نهایی را بزنید و کد پیگیری دریافت نمایید. منتظر بررسی درخواست خود بمانید و در صورت تایید هزینه های آن را در سامانه اداره ثبت پرداخت کنید.

برای دریافت اطلاعات دقیق و استعلام هزینه ثبت شرکت و سایر هزینه های شرکت مانند هزینه های ثبت پلمپ دفاتر، اخذ کارت بازرگانی و ... می توانید از مشاوران ثبت نیکان کمک بگیرید.

درخواست پلمپ دفاتر

توجه داشته باشید که تمامی صفحات دفاتر پلمپ باید به صورت نخ کشی شده و دارای ردیف و شماره ارائه شوند. مسئول مربوطه نیز تمام صفحات را شمرده و با استفاده از مهر مخصوص ممهور می کند. دفاتر پلمپ باید مطابق با استانداردهای تعریف شده طراحی شوند. بنابراین براساس ماده 13 در قانون تجارت نباید هیچ گونه تراشیدگی، مخدوش بودن و یا صفحات بیش از اندازه سفید وجود داشته باشد. از طرفی این دفاتر باید حداقل 10 سال توسط صاحب شرکت نگهداری شوند. اگر قرار است از دفتر خاصی به عنوان دفاتر پلمپ استفاده شود باید در ابتدا تایید آن از طریق اداره ثبت شرکت ها گرفته شود.

به طور کلی تنظیم و صفحه بندی اصولی دفاتر پلمپ از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. به همین دلیل بهتر است از مجموعه ای مجرب و متخصص برای تنظیم و ارائه درخواست دفاتر پلمپ کمک بگیرید. ثبت نیکان یکی از معتبرترین مجموعه های ثبت اسناد شرکتی می باشد که می تواند در این زمینه به شما کمک کند. این مجموعه با بیشتر از 12 سال سابقه کار حرفه ای در زمینه ثبت شرکت، برند، کد اقتصادی و ... می تواند درخواست اخذ دفاتر پلمپ به صورت حرفه ای و در کمترین زمان ممکن انجام دهد. با این وجود اگر سوالات دیگری در زمینه درخواست دفاتر پلمپ دارید، می توانید با مشاوران این مجموعه تماس بگیرید.

پیگیری پلمپ دفاتر

پس از ثبت درخواست پلمپ دفاتر باید منتظر بررسی آن ماند. البته پس از ثبت درخواست می توانید با استفاده از کد پیگیری مراحل اداری روند بررسی درخواست خود را بررسی نمایید. برای پیگیری پلمپ دفاتر می توانید به شرح زیر عمل کنید.

  • هنگام ثبت درخواست پلمپ دفاتر یک کد پیگیری به شما داده می شود که باید آن را در سامانه ثبت شرکت ها وارد کنید.
  • پس از وارد کردن کد یک پیام به منظور وضعیت "ارسال مدارک شده" مشاهده خواهید کرد. این پیام نشان می دهد که شما در ارسال درخواست موفق بوده اید و باید منتظر بررسی و تایید کارشناسان باشید.
  • پس از تایید مدارک توسط کارشناس که حدود 48 ساعت زمان می برد، با عبارت "تایید شده توسط کارشناس" مواجه خواهید شد.
  • در صورت مشاهده این پیام باید به بخش پرداخت بروید و هزینه های مربوطه را پرداخت نمایید.
  • در نهایت نیز پیام " پایان عملیات پلمپ" نمایش داده می شود. زمانی که این پیام را مشاهده می کنید دفاتر به اداره پست ارسال شده اند.

نکته: یک نکته بسیار مهم در رابطه با پیگیری دفاتر پلمپ وجود دارد، آن هم دریافت بارکد پستی می باشد. فراموش نکنید که اگر پس از تکمیل درخواست این دفتر بارکد پستی دریافت نکنید، به هیچ عنوان نمی توانید روند درخواست خود را پیگیری نمایید. به همین دلیل داشتن بارکد پستی لازمه پیگیری درخواست دفاتر پلمپ است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با هزینه های ثبت درخواست پلمپ دفاتر و مالیات شرکت می توانید با مشاوران ثبت نیکان تماس بگیرید.

اظهارنامه پلمپ دفاتر

یکی از مهم ترین سوالاتی که در رابطه با درخواست پلمپ دفاتر پرسیده می شود، مربوط به اظهارنامه است. زمانی که شما برای ثبت درخواست خود اقدام می نمایید باید اظهارنامه مربوط به آن را نیز پر کنید. برای این کار اشخاص حقیقی و حقوقی باید مدارک مشخصی را ارائه نمایند. این مدارک عبارتند از:

  • اصل اظهارنامه مربوط به پلمپ دفاتر به همراه امضاء و مهر آن
  • مدارک هویتی مربوط به شخص حقیقی و یا مدیر عامل شرکت
  • یک نسخه کپی از مجوز فعالیت های کسبی و یا پروانه کسب
  • یک نسخه کپی از روزنامه ای که آخرین تغییرات شرکت در آن ثبت شده است.
  • در صورتی که وکیل به روند ثبت درخواست رسیدگی می کند نیز باید وکالت نامه او را به همراه اظهارنامه ارائه نمود.

مجموعه ثبت نیکان با بیش از 12 سال سابقه کار در حوزه ثبت درخواست های شرکتی می تواند شما را در خصوص ثبت درخواست پلمپ دفاتر، ثبت شرکت، ثبت برند، اخذ کارت بازرگانی، کد اقتصادی و ... راهنمایی کند.

چرا باید دفاتر پلمپ را ثبت کنیم؟

شاید برای شما این سوال ایجاد شود که چرا افرادی که شرکت خود را ثبت می نمایند باید برای اخذ دفاتر پلمپ نیز اقدام کنند. توجه داشته باشید که عدم تنظیم و تکمیل دفاتر پلمپ می تواند منجر به بروز مشکلات متعددی برای شرکت شما شود. به همین دلیل بهتر است بلافاصله پس از ثبت شرکت خود برای اخذ این دفاتر اقدام نمایید. از مهم ترین دلایل اهمیت گرفتن دفاتر پلمپ می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • فعالیت های شرکت شما بدون پلمپ دفاتر، غیر قانونی محسوب می شوند.
  • در صورت عدم پلمپ دفاتر باید جریمه های مالیاتی بسیار سنگینی را پرداخت نمایید.
  • از طرفی بی توجهی به اخذ پلمپ دفاتر موجب می شود تا شما امکان دریافت کارت بازرگانی را نیز نداشته باشید.
  • عدم پلمپ دفاتر باعث می شود تا نتوانید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نمایید.
  • همچنین عدم پلمپ دفاتر منجر به محرومیت از معافیت های مالیاتی می گردد. بنابراین در صورتی که دفاتر پلمپ را ثبت نکرده باشید، نمی توانید از معافیت های مالیاتی نیز بهره مند شوید.
  • از طرفی توجه داشته باشید که گرفتن دفاتر پلمپ از کاربردهای متنوعی نیز بهره مند است که عبارتند از:

    - شفاف سازی مالیاتی به ویژه مالیات بر درآمد

    - پیشگیری از بروز اختلاف حساب مالی

    - قابلیت استناد در صورت بروز هرگونه اختلاف حساب

    فراموش نکنید که اخذ دفاتر پلمپ نیز از مهلت مشخصی برخوردار است. بنابراین برای پلمپ دفاتر باید قبل از شروع سال مالی اقدام نمود. به طور مثال پلمپ دفاتر سال 1402 باید تا اسفند سال 1401 انجام شود.