فرم درخواست مشاوره رایگان
آیا با قوانین ثبت شرکت مختلط آشنا هستید؟ آیا می دانید مهمترین نکات برای ثبت شرکت چیست؟ بر اساس قانون تجارت، شرکت های مختلط به دو دسته تقسیم بندی می شوند. دسته اول شرکت مختلط سهامی و دسته دوم شرکت مختلط غیر سهامی است. هر یک از شرکت های مذکور، تعریف، شرایط و قوانین متفاوتی دارند. در این مطلب اساسی ترین قوانین ثبت شرکت مختلط را بررسی می کنیم. سپس مراحل ثبت این شرکت را شرح می دهیم. اگر قصد دارید از نحوه ثبت شرکت و مراحل آن مطلع شوید؛ تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
قوانین ثبت شرکت مختلط
برای ثبت شرکت مختلط وجود چند شرط مهم خواهد بود. این شروط عبارتند از:
- برای ثبت شرکت مختلط سهامی، محدودیتی بابت حداقل سرمایه مورد نیاز وجود نخواهد داشت.
- در نام تعیین شده برای شرکت، حتما باید عبارت مختلط و اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.
- سرمایه های غیرنقدی باید مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت به شرکت تحویل داده شوند.
- برای مدیریت شرکت مختلط سهامی، باید حداقل یک مدیر انتخاب شود.
- برای ثبت نهایی شرکت، باید در روزنامه رسمی کشور آگهی درج شود.
- برای تشکیل شرکت سهامی، وجود حداقل دو شریک الزامی است.
- در شرکت نامه و اساسنامه باید امور اساسی ذکر شده باشند.
- یک سوم از سرمایه باید به صورت نقد پرداخت شود.
مدارک ثبت شرکت مختلط
برای ثبت شرکت مختلط باید مدارک مورد نیاز آماده شوند. این مدارک شامل موارد زیر خواهند بود:
- ارائه یک نسخه از گواهی بانکی مبنی بر پرداخت 35 درصد از سرمایه
- آماده کردن دو نسخه از صورتجلسه مجمع موسس
- تهیه کردن دو نسخه از اساسنامه و شرکت نامه
- ذکر اسامی تمام مدیران
- ارائه نامه نمایندگی اشخاص حقوقی
- آماده کردن دو نسخه از صورتجلسه هیات مدیره
- چنانچه موضوع فعالیت نیاز به مجوز داشته باشد؛ باید اصل مجوز ارائه شود.
هزینه ثبت شرکت مختلط
برای اطلاع از حداقل هزینه مورد نیاز در سال های 1402-1403 جهت ثبت شرکت مختلط در تهران، اصفهان ودیگر شهرها می توانید با شماره 02122842010 تماس گرفته تا مشاورین مجرب مجموعه ثبت نیکان به سوالات شما پاسخ داده و شما را با قوانین ثبت شرکت مختلط به طور کامل آشنا نمایند. ذکر این نکته الزامی است که هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت های مختلط سهامی و غیر سهامی، یکسان است و تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت.
شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی
بر اساس قوانین ثبت شرکت مختلط و ماده 141 از قانون تجارت، شرکت مختلط غیر سهامی به شرکتی گفته می شود که برای انجام امور تجارتی بین یک یا چند فرد با مسئولیت محدود و یک یا چند شریک ضامن تشکیل می شود. شریک یا شرکای ضامن مسئول کلیه قروضی خواهند بود که ممکن است برای شرکت به وجود بیایند. این در حالی است که شریک با مسئولیت محدود، فردی است که مسئولیتش به میزان سرمایه قرار داده شده در شرکت است. این نوع شرکت، ترکیبی از شرکت تضامنی و شرکت با مسئولیت محدود خواهد بود. با این حساب شرکای غیرضامن، حق اداره کردن شرکت را نخواهند داشت.
در مقابل شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی قرار می گیرد. بر اساس ماده 162 قانون تجارت، شرکت مختلط سهامی به شرکتی گفته می شود که بین چند شریک سهامی و شریک ضامن تشکیل می شود. شرکای سهامی افرادی هستند که سرمایه آنها به صورت قطعات سهام با قیمت مساوی درآمده است و مسئولیت شرکا به همان میزان است. شرکای ضامن نیز افرادی خواهند بود که سرمایه آنها به صورت سهام نیست. علاوه بر این، شرکای ضامن مسئول تمام دیون و قروضی هستند که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت به وجود بیاید.
با این حساب می توان گفت که تفاوت شرکت مختلط غیر سهامی با شرکت مختلط سهامی در این است که در شرکت مختلط سهامی، بخشی از سرمایه شرکت به سهام تقسیم می شود. بنابراین، طبق قوانین ثبت شرکت مختلط شرکای سهامدار هیچ حقی مبنی بر مدیریت نخواهند داشت. با این تفاسیر، فقط شرکای ضامن مسئول مدیریت شرکت خواهند بود.
• مراحل ثبت شرکت مختلط سهامی
مطابق با قوانین ثبت شرکت مختلط و قانون تجارت، زمانی که تمام سرمایه شرکت فراهم شده و شرکای ضامن آورده های خود را بپردازند؛ شرکت مختلط سهامی تشکیل می شود. با این وجود نکته قابل توجه این است که اگر قیمت اسمی هر سهم از 50 هزار ریال بیشتر باشد؛ باید تمام وجه تادیه شود. در غیر این صورت یک سوم از قیمت سهام باید به صورت نقد پرداخت شود و وجه مذکور نباید کمتر از 50 هزار ریال باشد.
برای ثبت شرکت سهامی خاص مختلط باید ابتدا اساسنامه و شرکت نامه تهیه شوند. در وهله دوم، پس از پرداخت یک سوم سرمایه و تعهد به پرداخت دو سوم باقی مانده، سهمالشرکه غیر نقدی تسلیم شرکت خواهد شد. در گام بعدی باید رسید سرمایه تهیه شده، اسامی شرکا و مشخصات آنها، به همراه مقدار سهام هر کدام قید شوند.
• مراحل ثبت شرکت مختلط غیر سهامی
به زمان تشکیل شرکت مختلط غیر سهامی در قانون تجارت اشاره ای نشده است. با این وجود برای ثبت شرکت باید چند مرحله مهم طی شود که به ترتیب عبارتند از:
- طبق قوانین ثبت شرکت مختلط باید وارد سامانه مخصوص ثبت شرکت شد. این کار می تواند توسط وکیل قانونی شرکت نیز انجام شود.
- اطلاعات مورد نیاز در سامانه باید تکمیل شده و مدارک آپلود شوند. در این مرحله تمام مدارک مورد بررسی قرار می گیرند.
- در گام بعدی در صورت تایید مدارک از طریق اداره ثبت، پذیرش اینترنتی دریافت خواهد شد.
- فرم انتخاب نام شرکت و تعیین پنج نام مطابق با اولویت باید تکمیل شود.
- در این بخش تمام مدارک به وسیله اداره پست ارسال خواهند شد و شماره مرسوله وارد سامانه می شود.
- در پایان نیز آخرین مراحل ثبت شرکت باید به صورت حضوری انجام شوند و وکیل یا متقاضی باید در محل حاضر شوند.
- در نهایت آگهی تاسیس باید در روزنامه رسمی کشور چاپ شود.
پس از طی کردن این پروسه ها، مراحل ثبت شرکت مختلط انجام خواهد شد و شرکت شخصیت حقوقی مستقل پیدا می کند.