فرم درخواست مشاوره رایگان
صحت مدارک برای ثبت تغییرات شرکت و کامل بودن آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین بهتر است تکمیل و ارائه این مدارک توسط دفاتر رسمی و متخصص انجام شود. ثبت نیکان یکی از تخصصی ترین مجموعه های ثبت شرکت و تغییرات آن است که با بیش از 12 سال سابقه کار می تواند در سریع ترین زمان ممکن ثبت تغییرات شرکت شما را انجام دهد.
مراحل ثبت تغییرات شرکت در ایران
برای ثبت تغییرات شرکت باید مراحل متعددی را طی نمود. با این وجود موضوع ثبت تغییرات می تواند در تعیین برخی مراحل موثر باشد. به طور کلی روند ثبت تغییرات شرکت عبارتند از:
- تکمیل نمودن مدارک برای ثبت تغییرات شرکت
- ارائه صورتجلسه تکمیل شده با اوراق امضا شده توسط تمامی شرکا
- تکمیل فرم های مربوطه در سایت ir
- بارگذاری نمودن مدارک برای ثبت تغییرات شرکت
- ارسال نمودن مدارک به اداره ثبت شرکت ها از طریق پست
- پرداخت هزینه های مربوط به درج آگهی
- اطلاع رسانی عمومی در رابطه با تغییرات ثبت شده در شرکت
در صورتی که موضوع تغییرات شرکت تغییر نمودن نقل و انتقالات شرکت باید باید مراحل زیر را طی نمود.
- تشکیل جلسه با حضور شرکا و تنظیم صورتجلسه با امضای شرکا
- پرداخت گواهی مالیاتی توسط شرکت سهامی (شرکت های مسئولیت محدود نیازی به تهیه گواهی مالیاتی ندارند.)
- دریافت گواهی نقل و انتقال از اداره دارایی
- در صورتی که گواهی مالیاتی دریافت نشود، نیازی به درج نمودن آگهی نیز نمی باشد.
ثبت تغییرات شرکت فوری
در بسیاری از مواقع تغییراتی در شرکت ها اعمال می شود که برای قانونی نمودن آن ها باید برای ثبت تغییرات شرکت اقدام نمود. تکمیل مراحل و مدارک برای ثبت تغییرات شرکت الزامی بوده و باید به دقت انجام شود. بر اساس ماده 200 در قانون تجارت موارد متعددی مانند تغییر اساسنامه، تغییر در میزان سرمایه، تغییر نام و ... وجود دارند که باید به صورت رسمی برای ثبت تغییرات آن ها اقدام کرد. با این وجود بر اساس ماده 85 در قانون تجارت، امروزه برای تغییر مدیران شرکت نیز باید به صورت رسمی و کتبی اقدام نمود.
با توجه به موضوع ثبت تغییرات باید در ابتدا مدارک برای ثبت تغییرات شرکت را تکمیل نمایید. پس از آن می توانید مجمع عمومی تشکیل دهید و موضوع تغییرات را بیان کنید. در نهایت نیز باید به طور دقیق مراحل ثبت درخواست را در سامانه تکمیل نمایید. پس از تایید درخواست تغییرات شرکت می توانید برای طی کردن مراحل اداری به سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کنید.
راهنمای تغییرات شرکت
بر اساس ماده 200 در قانون تجارت ثبت تغییرات شرکت می تواند به دلایل زیر انجام شود.
- تغییر در اساسنامه شرکت
- انحلال شرکت در صورتی که مدت زمان اعتبار شرکت منقضی شده باشد.
- تغییر در اسم شرکت
- تغییر مدیران شرکت مطابق با ماده 58 در قانون تجارت
- تمدید نمودن مدت شرکت علاوه بر موعد مقرر شده
- تغییر شرکا، ورود و یا خروج برخی از شرکا و مدیران شرکت
مشخص کردن وضعیت مالیات شرکت، تنظیم صورتجلسه مرتبط با موضوع تغییرات و ارائه اظهارنامه از مهم ترین مواردی هستند که هنگام ثبت تغییرات شرکت باید به آن ها پرداخته شود. از طرفی نکات دیگری نیز وجود دارند که برای ثبت نمودن تغییرات شرکت باید به آن ها توجه داشت. این نکات عبارتند از:
- در صورتی که بازرسین و اعضای هیات مدیره صورتجلسه را امضاء نکرده باشند، باید با یک نامه تایید خود را اعلام کنند. این نامه باید به همراه صورتجلسه به سازمان ثبت شرکت ها ارائه شود.
- صورتجلسه را نمی توان در برگه معمولی تنظیم نمود. صورتجلسه باید در برگه های دارای سربرگ شرکت تنظیم شود.
- چند نسخه از صورتجلسه تهیه شده و تمام اعضای هیات مدیره آن ها را امضاء می کنند. در نهایت نیز یکی از آن ها به اداره مربوطه ارسال می گردد.
- از زمان تشکیل جلسه مربوط به تغییرات شرکت تا هنگام ارسال صورتجلسه به سازمان ثبت شرکت ها تنها یک ماه زمان دارید.
نحوه تغییرات شرکت
برای ثبت تغییرات شرکت باید با توجه به نوع تغییرات صورتجلسه مناسب تهیه نمود. به طور کلی سه نوع صورتجلسه وجود دارند که با توجه به تغییرات شرکت از آن ها استفاده می گردد. این صورتجلسه ها عبارتند از:
- صورتجلسه هیات مدیره
- مجمع عمومی عادی
- مجمع عمومی فوق العاده
به طور کلی روند ثبت تغییرات شرکت روند نسبتا پیچیده ای محسوب می شود. به طور مثال دریافت کارت بازرگانی در صورتی که فعالیت شرکت در زمینه بین المللی باشد، الزامی است. در صورت فعالیت داخلی ارائه این کارت لزومی ندارد. با توجه به این موضوع بهتر است صفر تا صد روند ثبت تغییرات شرکت را به موسسه ثبت نیکان بسپارید. کارشناسان این مجموعه در کوتاه ترین زمان ممکن تغییرات شرکت شما را ثبت خواهند نمود.
هزینه ثبت تغییرات شرکت در تهران
هزینه ثبت تغییرات شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد. به همین دلیل نمی توان هزینه مشخصی را برای ثبت تغییرات اعلام نمود. به طور کلی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه نهایی ثبت تغییرات شرکت می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- موضوع ثبت تغییرات شرکت (تغییر آدرس شرکت، تغییر شرکا و هیات مدیره و ...)
- تعداد صورتجلسات شرکت (هزینه تنظیم هر صورتجلسه جداگانه حساب می شود.)
- روزنامه رسمی که تغییرات شرکت در آن ثبت شده
همانطور که گفته شد عوامل مختلفی هستند که در تعیین هزینه ثبت تغییرات شرکت موثرند. بنابراین برای استعلام دقیق هزینه ثبت تغییرات می توانید با مجموعه ثبت نیکان تماس بگیرید تا شما را دقیق تر راهنمایی کنند.
ثبت آگهی تغییرات شرکت
یکی از مهم ترین مواردی که علاوه بر تکمیل مدارک برای ثبت تغییرات شرکت باید به آن توجه داشته باشید، درج آگهی برای اعلام این تغییرات است. برای تغییر در شرکت باید موضوع تغییر و همچنین نتیجه نهایی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار آگهی شود. این موضوع از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد و جزو موارد الزامی می باشد. به طور مثال زمانی که قرار است میزان سرمایه شرکت سهامی تغییر کند، با انتشار آگهی باید سهامداران را نسبت به این موضوع مطلع نمود. در آگهی باید میزان سرمایه جدید، نام و مشخصات سهامداران، میزان سهام هر کدام و حق تقدم افراد با توجه به میزان سرمایه آن ها ذکر شوند. در برخی از مواقع ممکن است تابعیت شرکت تغییر کند که در این صورت نیز باید برای اطلاع رسانی به عموم این موضوع را در روزنامه کثیرالانتشار آگهی کرد.
ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص
مدارک برای ثبت تغییرات شرکت نیز تقریبا مشابه دیگر شرکت ها می باشد. البته دریافت گواهی مالیاتی برای ثبت تغییرات این شرکت الزامی است. به طور کلی پس از ثبت شرکت سهامی خاص برای تغییر نام و یا موضوع شرکت باید مراحل زیر را طی نمود.
• تغییر موضوع شرکت:
- تشکیل دادن مجمع عمومی به صورت فوق العاده
- تنظیم نمودن صورتجلسه که توسط تمامی اعضای هیات رئیسه امضاء شده
- اقدام برای دریافت مجوز (کارشناس تشخیص می دهد که به مجوز نیاز است یا خیر.)
- تهیه نمودن یک لیست از سهامداران شرکت و امضای لیست توسط آن ها
- ارائه صورتجلسه، لیست سهامداران (با حضور آن ها)، مجوز دریافت شده و روزنامه ای که آگهی در آن ثبت شده است به سازمان ثبت شرکت ها
• تغییر نام شرکت:
- تشکیل دادن مجمع عمومی به صورت فوق العاده
- تنظیم نمودن صورتجلسه با امضای هیات رئیسه
- انجام دادن تشریفات دعوت با توجه به قانون تجارت و اساسنامه شرکت
- ارائه صورتجلسه و لیست سهامداران به اداره مربوطه
- پرداخت نمودن حق الثبت
- ارائه روزنامه ای که آگهی دعوت و مجوز در آن چاپ شده
- تایید نمودن نام توسط مسئول مربوطه
تغییرات شرکت با مسئولیت محدود
پس از ثبت شرکت با مسئولیت محدود نیز می توان برای تغییر در نام و یا موضوع شرکت اقدام نمود. در این صورت باید برای تایید تغییرات مراحل زیر را طی کرد.
• تغییر موضوع:
- تشکیل مجمع عمومی به صورت فوق العاده
- تنظیم نمودن صورتجلسه با امضای تمام شرکا و همچنین درج میزان دقیق سهام آن ها
- دریافت استعلام در زمان مشخص شده
- ارائه نمودن پاسخ استعلام به همراه صورتجلسه به اداره مربوطه
- امضا نمودن دفاتر ثبت و ارائه مدارک برای ثبت تغییرات شرکت به پست
- مراجعه به سازمان مربوطه و اخذ مجوز (در صورت نیاز)
- ارائه استعلام به مراجع ذیصلاح
• تغییر نام:
- تشکیل مجمع عمومی به صورت فوق العاده
- تنظیم و امضای صورتجلسه توسط تمام شرکا به همراه درج سهام هر کدام از آن ها
- انتخاب و عنوان نام مورد نظر در جلسه اعضای هیات نظار (تعداد شرکا باید بیشتر از 12 نفر باشد)
- امضا نمودن صورتجلسه توسط تمامی اعضای هیات نظار
- مراجعه وکیل و یا یکی از شرکا به اداره ثبت پس از گذشت یک ماه
- ثبت آگهی پس از تایید اسم توسط مسئول مربوطه
تغییر آدرس شرکت
یکی از دلایل ثبت تغییرات شرکت مربوط به تغییر آدرس شرکت است. در صورتی که تنها آدرس محل قرارگیری شرکت تغییر کند، باید برای تغییر شماره ثبت شرکت اقدام نمود. با این وجود تشکیل مجمع عمومی برای تغییر آدرس شرکت الزامی می باشد. در صورت تغییر آدرس شرکت برای ثبت تغییرات باید مدارک زیر را ارائه داد.
- صورتجلسه تنظیم شده در مجمع عمومی فوق العاده ای که توسط اعضای شرکت و هیات مدیره امضاء شده است. فراموش نکنید استفاده از مهر شرکت در پایان صورتجلسه نیز الزامی می باشد.
- یک نسخه کپی از روزنامه ای که آگهی تاسیس شرکت در آن منتشر شده است.
- یک نسخه کپی از روزنامه ای که آگهی مربوط به آخرین تغییرات شرکت در آن ثبت شده است. (در صورت تغییر شرکت)
- مجوزهای مرتبط با تاسیس شرکت
- ارائه وکالتنامه رسمی (در صورت وجود نماینده قانونی و وکیل)
- یک نسخه کپی از مستندات مرتبط با تشریفات دعوت مجمع عمومی و یا هیات مدیره (در صورتی که تمام اعضا در جلسه حاضر نشده باشند.)
- کپی مدارک شناسایی هیات مدیره و سهامداران
پیگیری ثبت تغییرات شرکت
یکی از اصلی ترین دلایل ثبت تغییرات شرکت، تغییر تعداد مدیران و یا میزان سهام سهامداران است. البته در برخی از مواقع ممکن است آدرس شرکت نیاز به تغییر داشته باشد و یا نام شرکت تغییر کند. در هر صورت برای اعمال این تغییرات در ابتدا باید مدارک برای ثبت تغییرات شرکت را تکمیل نمود. برای پیگیری روند ثبت تغییرات نیز به راحتی می توان یک جلسه با حضور اعضای هیات مدیره تشکیل داد. در این جلسه موضوع مورد نظر به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت تصمیم گیری لازم انجام می شود.
پس از تصمیم گیری نهایی در جلسه هیات مدیره، باید تمامی مدارک برای ثبت تغییرات شرکت به همراه نتیجه جلسه به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود. پس از ثبت درخواست در سامانه مراجع ذیربط رسیدگی به درخواست شما را آغاز می کنند. در صورتی که درخواست شما با مشکلی روبرو نباشد، به شما اطلاع داده می شود تا برای تکمیل مراحل به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. در این مرحله می توانید برای پیگیری روند ثبت تغییرات در شرکت به سامانه مراجعه کنید.